Empresa

Empresa

L’any 1966 Alejandro Beltrá Sanchís, un industrial jogueter d’Ibi, va comprar la finca Mas de Roc, dedicada en aquells moments al cultiu de la vinya, l’olivera i l’ametler. Prompte va començar a canviar eixos cultius per pomeres i a pensar en una explotació agrícola però mantenint l’encant de l’entorn i el cultiu d’alguns fruiters de varietats autòctones.

Trenta anys després, en 1995, amb aquesta filosofia i experiència es va fundar la Cooperativa Mas de Roc.

Actualment és una cooperativa familiar, formada per quatre finques: el Mas de Roc, El Cardenal, El Mas Nou i Les Torretes. Entre les quatre sumen 254 hectàrees de les quals aproximadament 157 són de cultiu: cirerers, pomeres, pereres, pruneres i albercoquers fonamentalment.

Es troba junt a l’autovia A-7 (Alacant-València per l’interior) estratègicament situada per a portar ràpidament les nostres fruites a qualsevol lloc d’Europa.

La Cooperativa aposta per la innovació tècnica i ecològica i el manteniment de varietats de fruites autòctones com les pomes “Perelló” i “Beneixama”.Premis:L’any 2011 vam rebre el premi a la millor cooperativa agrícola de la Comunitat Valenciana.

Finques

Finques

67 hectàrees, 50 hectàrees de cultiu, de les quals 34 són de cirerer. Situat en la Canal Alta, entre Ibi i Alcoi, en un entorn privilegiat junt al Parc Natural de la Font Roja.

La seua altitud entre 850 i 900 metres i la seua climatologia prou freda en hivern, junt a la broma característica de la Canal, proporciona una qualitat i un sabor especial a la fruita.
El cultiu és de secà, amb reg de recolzament procedent d’un embassament ubicat a la finca.
La producció majoritària és la cirera, encara que també es cultiva un poc de poma “Perelló” i alguna varietat de pruna.
Ací hi ha una nau on es classifica i distribueix la poma.

24 hectàrees, totes elles de cultiu i la majoria de cirera Situat al terme municipal de Xixona, llinda amb el Mas de Roc i forma una sola unitat de producció amb aquest i el Cardenal.

Ací es troben les oficines generals i la nau amb la maquinària per a la selecció i envasat de la cirera.
També disposa d’un embassament per a portar a terme el reg de recolzament, en un cultiu bàsicament de secà durant els mesos més càlids.

136 hectàrees, 65 d’elles de cultiu. Situada en el terme municipal de Penàguila, a 9 km de les altres finques. És la finca més gran i ocupa una vall entre barrancs

La seua ubicació a 700 m d’altitud i la protecció de les muntanyes que l’envolten, permet tindre fruita 15-30 dies abans que en les altres finques.
El cultiu és de secà amb reg de recolzament, per al que disposa d’un embassament que rega per degoteig 42 hectàrees de cirera, 5 ha de pomera, 2 ha de perera, 2 ha de prunera, 3 ha de bresquillera i 1 ha d’albercoquer.
Fa anys, vam iniciar un projecte de cirera ecològica, dedicant 12 ha al seu cultiu i tenint uns resultats més que satisfactoris que ens animen a seguir aquest camí.

27 hectàrees, 18 de cultiu, de les quals 14 son de pomera. Situat junt al Mas de Roc, en la mateixa zona de preparc de la Font Roja, pel que les seues característiques són molt similars

Hi ha un embassament que recolza el cultiu, bàsicament de secà, de pomera i alguna varietat de prunera

Mètodes de cultiu

Mètodes de cultiu

Els nostres mètodes de cultiu combinen les noves tecnologies i els mètodes tradicionals per poder obtenir la millor qualitat en els fruits, fent el millor ús de les peculiaritats de l’agroecosistema local.

Les precipitacions en la zona se situen entre 400-600 mm anuals, pel que tradicionalment han predominat els cultius de secà, distingits per la seua bona qualitat organolèptica. El Mas de Roc ha apostat per mantenir aquest tipus de cultiu, recolzant-se en el reg per degoteig durant els mesos més càlids per a obtenir fruits de gran qualitat i bon calibre.

Des de fa anys, la protecció dels cultius s’ha portat a terme seguint les directrius del maneig integrat de plagues, que marca la Unió Europea. Mitjançant aquest sistema intentem integrar de manera racional diferents estratègies de control, donant especial rellevància al control biològic. Específicament, es porta a terme la conservació de la biodiversitat en l’agroecosistema, mantenint la flora autòctona als marges de les parcel·les i sembrant espècies beneficioses entre les línies de cultiu. Aquesta metodologia afavoreix la conservació de la fauna útil (enemics naturals) que permet el control biològic de les plagues i optimitza el maneig de la flora adventícia.

Tot allò repercuteix en el nostre principal objectiu que és produir fruita de qualitat de manera sostenible sense cap residu nociu per a la salut humana i respectant el medi ambient.

Venda directa

Venda directa

Degut a la gran demanda, que tradicionalment ha hagut als pobles de la comarca, disposem en les nostres instal·lacions del Mas de Roc un servei de venda directa, on es pot comprar fruita recentment recol·lectada.

La temporada de venda comença a mitjans de Maig amb la cirera, seguint amb les demés fruites fins acabar amb la poma a finals d’any o primers mesos de l’any següent.

  • Informació i punt de venda
  • Mas de Roc, Partida Canal Alta 5, Alcoy (Alicante)
  • Telf. Venda Directa: 646 104 965
  • info@masderoc.com
Diferents formats de venda disponibles

Receptes i Trucs

Receptes i Trucs

Vos animem a gaudir dels nostres productes en la vostra cuina, pel que vos proposem unes receptes fàcils i molt sanes.
I uns trucs que vos seran d’utilitat

Contacte

Contacte

Per a qualsevol consulta, dubte o suggeriment no dubte en contactar amb el nostre personal que els atendrà gustosament:

INFORMACIÓ GENERAL:   info@masderoc.com
965546528
DIRECCIÓ I COMERCIAL: Teresa Ivars teresa@masderoc.com
696115827
GESTIÓ I ADMINISTRACIÓ: Sujan Marc de Silva sujan@masderoc.com
674172290
COMPTABILITAT: Andrea Ramón andrea@masderoc.com
965546528
ENGINYERIA TÈCNICA: Aleixandre Beltrá
Miguel Miranda
aleixandre@masderoc.com
miguel@masderoc.com                         
653790276

660976790
CONTROL DE QUALITAT: Berta Navarro berta@masderoc.com
672211689
Venda directa
  info@masderoc.com
646 104 965

Segueix-nos a:

© 2013 Cooperativa Agricola Más de Roc